Hidratarea pielii: importanta si sfaturi de care sa tii cont

Hidratarea pielii: importanta si sfaturi de care sa tii cont

hidratarea-pielii-importanta-sfaturi-u

Intrucat pielea noastra este expusa unui risc constant, este esential sa ne intarim bariera de protectie a pielii utilizand creme hidratante. Acesta este un mod usor si accesibil pentru a ne ajuta pielea sa functioneze la capacitate maxima, astfel incat sa arate si sa se simta bine in timp ce functioneaza optim.

Cine si cand ar trebui sa se hidrateze?

Pe masura ce imbatranim, pielea noastra devine mai uscata si, in mod natural, hidratarea este esentiala; cu toate acestea, de fapt ar trebui sa ne hidratam pielea in mod regulat la orice varsta.

Hidratarea pielii este o parte esentiala a intretinerii standard a pielii pentru a promova o piele sanatoasa si functionala. Acest lucru este deosebit de important in timpul lunilor de iarna, cand bariera de protectie a pielii poate fi compromisa de aerul rece uscat din exterior.

In plus, si aerul cald si uscat din interior usuca pielea. In timpul lunilor de vara, hidratarea este de asemenea importanta, dar recomand adesea trecerea de la o crema bogata mai ocluziva la lotiune lejera, care permite pielii sa respire.

Care sunt beneficiile pe care trebuie sa le cautam la o crema hidratanta?

Deoarece este esential sa folosim cu totii o crema hidratanta, este foarte important sa o gasim pe cea care contine ingredientul cel mai bun pentru pielea noastra. Le prefer pe cele care contin ingrediente precum ceramide si acid hialuronic pentru a intari bariera de protectie a pielii.

Daca va asemanati pielea cu un perete de caramida, unde celulele pielii sunt caramizi, mortarul ar fi ceramidele. Acestea sunt lipide care ajuta la umplerea spatiilor dintre celulele pielii pentru a face pielea rezistenta la apa, pentru a mentine integritatea acesteia. Acidul hialuronic este esential pentru optimizarea hidratarii pielii, permitandu-i sa functioneze la capacitate maxima.

Pe langa ingrediente, caut produse care au un sistem de eliberare treptata pentru a asigura hidratarea pe tot parcursul zilei. Tehnologia MVE (Emulsie Multiveziculara) de la CeraVe este un exemplu excelent al unui sistem care ofera continuu pielii hidratare de pana la 24 de ore.

Cum ne hidratam pielea?

Hidratarea pielii este recomandata imediat dupa dus sau baie pe o piele usor umeda. Cand pielea este usor umeda, este pregatita pentru a fi hidratata si aceasta este cea mai buna modalitate de a obtine beneficiile maxime ale produselor de hidratare.

Daca pielea dumneavoastra este foarte uscata, va recomandam hidratarea de mai multe ori pe tot parcursul zilei si nu numai dupa dus intrucat efectele cremei hidratante sunt cumulative. Nu va temeti sa aplicati o cantitate mare de crema hidratanta. Este important ca toate partile corpului dumneavoastra sa fie hidratate in mod optim.