SPF
Recipiente produse Cerave

Curățarea reprezintă un proces esențial pentru sănătatea pielii. Este foarte important să îți alcătuiești o rutină de îngrijire care să conțină produse adecvate tipului tău de ten. Necesitățile diferă de la un tip de ten la altul, iar pentru fiecare există geluri de curățare cu formule specifice.

Continut:

Curățarea are rol atât pentru eliminarea impurităților, cât și pentru a pregăti tenul pentru următorii pași din ritualul de îngrijire, deoarece produsele de hidratare și nutrienții se absorb cu mai multă ușurință de pielea curată. Gelul de curățare care este potrivit tipului tău de piele înlătură impuritățile fără a provoca iritații sau alte probleme la nivel cutanat.

Alegerea gelului de curățare în funcție de tipul de ten

Dr. Elis Curtmola - Medic Specialist Dermatologie si Estetica Medicala

Curățarea este cea mai importantă etapă din rutina de îngrijire a pielii. O piele curată este o piele sănătoasă! Una dintre principalele funcții ale pielii este de barieră față de mediul înconjurător. Totuși, Aceasta poate fi afectată de impuritățile acumulate la suprafața pielii, cum ar fi: praful, fumul, transpirația, produsele cosmetice sau de make-up, sebumul in exces etc. Curățarea pielii cu produsele potrivite, ce au rolul de a capta și elimina aceste impurități, ne ajută să îmbunătățim funcția de barieră protectoare a pielii.

Ca sfat general, curăță pielea cu produse potrivite și adaptate tipului tău de ten de două ori pe zi (dimineața și seara). Curățarea efectuată seara este important a fi realizată prin intermediul a două produse de curățare(dublă curățare ). Primul produs de curățare elimină produsele de SPF și make-up, iar al doilea oferă o curățare în profunzime și eliminarea oricărei urme de reziduu rămas.

Atenție! La fel cum curățarea tenului de două ori zi poate îmbunătăți funcția de barieră protectoare a pielii => o curățare efectuată în exces sau cu produsele neadecvate poate afecta bariera protectoare a pielii!

Utilizează produse cu acțiune delicată și blândă ce nu afectează bariera de protecție a pielii. Apa nu poate elimina singură toate impuritățile prezente la nivelul pielii, iar săpunul este mult prea agresiv pentru curățarea la acest nivel.

Află ce tip de ten ai și alege produsul potrivit pentru curățare!

Tipul de ten poate fi normal, uscat, gras sau mixt în funcție de secreția produsă de glandele sebacee.

Tenul normal are o producție echilibrată de sebum și o textură bună la nivelul său. Tenul uscat are o producție mai scăzută decât normalul de sebum și o barieră cutanată compromisă dând senzația că "ține" sau "strânge". Tenul gras este predispus la o producție crescută de sebum. Pielea pare lucioasă pe toată suprafața sa și porii sunt măriți. Tenul mixt este o combinație dintre acestea prezentând luciu caracteristic în zona T ( nas-frunte) și zona pomeților fiind uscată.

Este important să identificăm tipul de ten înainte de a alege produsele de curățare din rutina de îngrijire a pielii. O textură uleioasă  poate fi extrem de potrivită unui ten uscat, dar aceeași textură pe un ten gras îl poate încărca în exces.

Când alegem un produs de curățare ne gândim atât la tipul de ten, dar și la stilul de viața pe care îl avem (dacă facem sport, dacă utilizăm produse de make-up, dacă reaplicăm SPF-ul la 2 ore etc):

  • Gelurile de spălare cu textură uleioasă sunt potrivite unui ten uscat și îndepartează extrem de bine produsele de SPF și make-up.
  • Gelurile de spălare cremoase sunt potrivite tenurilor normale, uscate sau mixte, în anumite situații și tenurilor grase.
  • Gelurile de spălare spumante sunt potrivite tenurilor grase sau mixte, îndepărtând extrem de bine excesul de sebum, dar și urmele de SPF și make-up.
  • Dacă utilizezi SPF și produse de make-up realizează dublă curățare prin intermediul a două produse( apă micelară și gel de spălare).
  • Apele micelare ca și agenți de curățare sunt utilizate ca prim pas în "dubla curățare" și pot fi folosite indiferent de tipul de ten.
Message
Download Chrome