SPF
crema hidratanta si crema de protective solara

Prezentare generală

Respectarea unei rutine consecvente de îngrijire a pielii este una dintre cele mai bune modalități de a susține o piele care arată și se simte sănătoasă. Cu toate acestea, multe persoane nu sunt conștiente că ordinea în care aplici produsele de îngrijire a pielii contează. Aplicarea corectă a produselor de îngrijire a pielii  te poate ajuta să îți maximizezi rezultatele și să te asiguri că beneficiezi de toate avantajele fiecărei formule. În acest ghid, ne vom concentra pe modul corect de aplicare a cremei hidratante și a cremei cu protecție solară. Aceste două produse au adesea o textură și un aspect similar, ceea ce poate duce la ideea greșită că oricare dintre ele poate fi aplicată prima. Dar, în realitate, există o ordine corectă pentru acești doi pași de îngrijire a pielii. Citește mai departe pentru o detaliere completă a modului în care trebuie să aplici în mod succesiv crema hidratantă și crema de protecție solară.

Informații despre aplicarea în straturi a cremei hidratante și a cremei de protecție solară

După protecție solară?

Crema hidratantă și crema de protecție solară sunt două dintre cele mai importante produse din orice rutină de îngrijire a pielii pentru o piele protejată și cu un aspect sănătos. Dar ar trebui să aplici mai întâi crema de protecție solară sau crema hidratantă? În cele ce urmează, află cum să aplici corect aceste produse esențiale și explorează cremele hidratante CeraVe cu protecție solară.

Înțelegerea rolului cremei hidratante și al cremei de protecție solară

Înainte de a afla dacă ar trebui să aplici mai întâi crema de protecție solară sau crema hidratantă, hai să abordăm câteva elemente de bază ale rutinei de îngrijire a pielii.

Care este scopul cremei hidratante?

Cremele hidratante, după cum sugerează și numele, sunt concepute pentru a îți hidrata pielea. Atunci când sunt folosite în mod constant, acestea pot contribui la îmbunătățirea hidratării pielii și ajută pielea să rețină umiditatea. Unele creme hidratante prezintă, de asemenea, beneficii pentru a ajuta la rezolvarea unor probleme specifice ale pielii, cum ar fi liniile fine, ridurile și aspectul neuniform al tenului.

De ce este atât de importantă crema de protecție solară?

Deși multe creme de protecție solară oferă și beneficii de hidratare a pielii, aceasta nu este funcția lor principală. În primul rând, cremele de protecție solară ajută la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale razelor UV ale soarelui, care pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii și cancerul de piele. Toate produsele de protecție solară sunt reglementate de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) în ceea ce privește siguranța și eficiența.2

Există două tipuri de produse de protecție solară: produsele de protecție solară chimice și produsele de protecție solară minerale (fizice). Filtrele solare chimice acționează prin absorbția razelor solare înainte ca acestea să îți afecteze pielea (ca un burete), iar filtrele solare minerale acționează prin reflectarea razelor UV departe de piele (ca un scut protector).

Sfat CeraVe: Atunci când alegi un produs de protecție solară, caută formule cu spectru larg (ceea ce înseamnă că ajută la protejarea împotriva razelor UVA și UVB) și conțin SPF 30 sau mai mare. În plus, vei dori să alegi produse de protecție solară care sunt etichetate ca fiind "rezistente la apă" dacă vei transpira sau vei înota. Produsele de protecție solară trebuie reaplicate cel puțin la fiecare două ore pentru o protecție solară eficientă.

Trebuie să folosesc atât crema hidratantă, cât și crema de protecție solară?

Da. Academia Americană de Dermatologie recomandă să urmezi o rutină de bază de îngrijire a pielii care să includă un produs de curățare, o cremă hidratantă și o cremă de protecție solară.1 Fiecare dintre aceste produse esențiale are un scop unic și important în rutina zilnică de îngrijire a pielii tale. Totul este să găsești produsele potrivite pentru tipul tău de piele și preferințele tale personale. De exemplu, dacă ai pielea grasă și ești îngrijorat de porii înfundați sau de erupțiile acneice, poți căuta creme hidratante și de protecție solară care sunt non-comedogenice - asta - înseamnă că produsul nu îți va astupa porii. Sau, dacă preferi să îți simplifici rutina de zi prin combinarea acestor doi pași de îngrijire a tenului într-unul singur, poți folosi o cremă hidratantă care include în formula sa și protecție solară.

Ce folosim mai întâi: crema de protecție solară sau crema hidratantă?

În general, ar trebui să aplici crema de protecție solară ca ultim pas în rutina ta de îngrijire a pielii în timpul zilei - după ce crema hidratantă pentru față este complet absorbită de piele. Acest lucru poate da posibilitatea cremei de protecție solară să acționeze mai eficient. FDA recomandă aplicarea cremei de protecție solară cu aproximativ 15 minute înainte de a ieși în aer liber.(2) Seara, poți sări peste crema de protecție solară și să aplici o cremă hidratantă de noapte fără SPF (cum ar fi CeraVe Crema Hidratanta pentru Fata P.M.) ca ultim pas în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii.

Crema de protecție solară sau crema hidratantă înainte de machiaj?

Dacă porți machiaj, cel mai bine este să îl aplici după crema hidratantă și crema de protecție solară. Acest lucru se datorează faptului că în general, crema de protecție solară este mai eficientă atunci când este aplicată pe o piele curată. După ce ai aplicat crema hidratantă și crema de protecție solară (sau crema hidratantă cu SPF), așteaptă câteva minute până când pielea ta se usucă înainte de a continua cu machiajul. Dacă începi rutina de machiaj înainte de crema de protecție solară să fie complet absorbită, aceasta ar putea interfera cu eficiența acesteia.

Pot să folosesc machiaj cu SPF în loc de loțiune de protecție solară?

Potrivit Clinicii Cleveland, este probabil ca SPF-ul din produsele de machiaj să nu fie suficient pentru a îți proteja complet pielea de razele dăunătoare ale soarelui.3 Așadar, este esențial să folosești în continuare protecție solară în fiecare zi, chiar dacă produsele de machiaj conțin SPF. Aplicarea cremei de protecție solară înainte de rutina de machiaj (și aplicarea cel puțin la fiecare două ore) poate ajuta, de asemenea, să te asiguri că pielea ta este protejată chiar dacă machiajul se șterge pe parcursul zilei.

Pot să combin crema hidratantă și crema de protecție solară?

Cremele hidratante și cremele de protecție solară trebuie aplicate separat, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cu toate acestea, dacă preferi o formulă hibridă care combină aceste două etape de îngrijire a pielii într-una singură, ia în considerare să încerci o cremă hidratantă care include în formula sa și protecție solară. Aceasta este o modalitate bună de a îți simplifica rutina de îngrijire a pielii, oferindu-i în același timp pielii tale îngrijirea pe care o merită. Asigură-te doar că o cremă hidratantă facială cu protecție solară conține o valoare SPF de 30 sau mai mare și include protecție cu spectru larg. Și, la fel ca o cremă de protecție solară standard pentru față, cremele hidratante cu SPF trebuie aplicate cel puțin la fiecare două ore pentru o protecție solară adecvată. Dacă ai întrebări legate de modul de îngrijire a nevoilor unice ale pielii tale, consultă un medic dermatolog certificat pentru recomandări individuale.

2 creme hidratante pentru față CeraVe cu protecție solară cu SPF 30 și SPF 50

Alegerea cremei hidratante faciale cu protecție solară potrivite depinde de mulți factori - inclusiv de tipul de piele, de preocupările pielii, de vârstă și de preferințele personale. CeraVe oferă o gamă de formule care îndeplinesc mai multe funcții și care facilitează găsirea soluției potrivite pentru nevoile unice ale pielii tale.

Iată 2 produse 2 în 1 pe care le poți folosi atât ca protecție solară pentru față în timpul zilei, cât și ca formulă hidratantă.

Pentru pielea normală și uscată: Crema Hidratanta pentru fata A.M. SPF 30

Dacă ești interesat să încerci o cremă hidratantă pentru față cu protecție solară, dar nu știi de unde să începi, îți recomandăm să începi cu CeraVe Crema Hidratanta pentru fata A.M. SPF 30. Potrivită pentru pielea normală și uscată, această cremă cu rol esențial în timpul zilei acoperă toate nevoile tale, oferind hidratare și ajutând la protejarea pielii împotriva razelor UV într-un singur pas.* Conține filtre solare minerale și chimice cu spectru larg SPF 30, trei ceramide esențiale și acid hialuronic. Și, ca toate produsele CeraVe, este dezvoltată împreună cu medicii dermatologi, nu conține parfum și a fost testată alergologic. Crema noastră hidratantă pentru față A.M. nu conține ulei, se întinde ușor și uniform, ceea ce o face potrivită pentru o gamă largă de tipuri și nuanțe de piele.

*Pentru protecție solară optimă, aplică crema la fiecare 2 ore.

Pentru pielea normală și uscată: Crema hidratantă pentru față A.M. cu SPF 50

CeraVe Cremă Hidratantă pentru Față A.M. SPF 50 conține 3 ceramide esentiale ce ajută la refacerea barierei protectoare a pielii și oferă protecție solară ridicată cu spectru larg de acoperire, pentru a proteja pielea în timpul expunerii zilnice la radiațiile UVA/UVB. În plus, această cremă hidratantă protejează pielea împotriva particulelor de poluare, iar datorită tehnologiei MVE prezentă în formulă, oferă hidratare eficientă de până la 24 de ore. De asemenea, conține Vitamina E și Niacinamidă pentru a oferi un efect calmant pielii. Potrivită pentru pielea normală și uscată această cremă hidratantă are o textură ultra-lejeră, non-grasă. Formulă fără parfum, non-comedogenică.

Message
Download Chrome