SPF
Curatarea zilnica a tenului
Modul in care se realizeaza curatarea tenului este deosebit de important, pentru a nu leza, prin miscarile realizate, sau pe baza altor erori facute, pielea delicata a fetei. Discutam astazi despre toate acestea, asadar, te invitam sa ramai alaturi de noi pana la final.

Curatarea tenului: De ce este importanta

Curatarea este o etapa foarte importanta din rutina zilnica de ingrijire a pielii. Se recomanda ca acest pas esential sa fie reluat de doua ori pe zi, o data dimineata si o data seara. 

Atunci cand iti cureti tenul, cu ajutorul unor geluri si creme de curatare pe care medicul specialist ti le-a recomandat in urma controlului dermatologic, oferi pielii anumite beneficii importante, pe care le vei regasi in articolul de azi.

Modul in care se realizeaza curatarea tenului este deosebit de important, pentru a nu leza, prin miscarile realizate, sau pe baza altor erori facute, pielea delicata a fetei. Discutam astazi despre toate acestea, asadar, te invitam sa ramai alaturi de noi pana la final. 

Curatarea tenului: Beneficii pentru dimineata si seara 

Asa cum spuneam in introducere, curatarea tenului este o parte importanta din cadrul rutinei de ingrijire, fiind important ca proces sa fie reluat de doua ori pe zi: dimineata si seara.

Rutina zilnica de ingrijire: Etapa de dimineata

In cadrul etapei de dimineata [1], ingrijirea tenului are rolul de revenire si protectie, deoarece tenul va fi expus pentru urmatoarele ore in fata factorilor de mediu. Asadar, pe langa curatarea tenului, etapa de ingrijire matinala mai include hidratarea sa, precum si aplicarea unei creme de protectie solara. [1]

In privinta curatarii tenului din prima parte a zilei, acest proces are rolul de a indeparta impuritatile, excesul de sebum si reziduurile acumulate peste noapte. [1]

Rutina zilnica de ingrijire: Etapa de seara

In cadrul etapei de seara, se utilizeaza produse cu rol reparator al pielii. Acum este si momentul ideal in care se pot aplica formule exfoliante, cu rol de indepartare a celulelor moarte de pe suprafata tenului. [1]

In privinta curatarii tenului din cea de-a doua parte a zilei, acest proces are rolul de a elibera tenul de impuritatile din mediul inconjurator (praf, chimicale), transpiratie, machiaj, sebum, mentinute pe suprafata acestuia intreaga zi. [1]

Produs recomandat: CeraVe Ulei de Curatare Spumant si Hidratant

Acest ulei spumant pentru curatarea pielii este dezvoltat impreuna cu medicii dermatologi. CeraVe Ulei de Curatare Spumant si Hidratant are la baza o formula unica de ulei spumant, ce curata, hidrateaza si calmeaza pielea, fara a afecta bariera de protectie a acesteia.

Formula este potrivita atat pentru pielea normala, cat si pentru cea foarte uscata: De asemenea, poate fi utilizat pe pielea cu tendinta atopica, dar si pe pielea delicata a bebelusilor.

CeraVe Ulei de Curatare Spumant si Hidratant curata bland impuritatile si excesul de sebum de peste noapte, dar si machiajul de peste zi, avand o textura de spuma delicata si un pH optim, ce nu lasa pielea uscata.

Sfaturi esentiale pentru curatarea tenului

Alege din oferta CeraVe de produse pentru curatare un produs fara parfum, non-comedogenic, testat alergologic, cu un pH echilibrat. Citeste cu atentie lista sa de ingrediente opteaza pentru o solutie de curatare, a carei formula contine ingrediente precum ceramidele, cu rol in refacerea barierei de protectie a pielii.

Pentru o utilizare optima a Uleiului CeraVe de Curatare Spumant si Hidratant, maseaza produsul pe pielea umeda, apoi clateste. Evita contactul acestuia cu ochii. In cazul contactului cu ochii, clateste cu apa din abundenta.

Greseli de evitat in curatarea tenului

Evita stergerea tenului cu prosoape aspre, evitand, de asemenea, frecarea acestuia. O astfel de maniera de stergere a tenului, dupa curatare, poate duce la aparitia iritatiilor.

Evita utilizarea unor produse pentru curatarea tenului fara un acord in prealabil al medicului specialist. Ignorarea caracteristicilor tipului tau de ten si aplicarea pe suprafata acestuia a unei solutii nepotrivite poate cauza o multime de neplaceri. 

Pentru mai multe sfaturi sustinute de expertiza medicala, privind modul corect de curatare al tenului, indiferent de tipul acestuia, te sfatuim sa iei legatura cu medicul tau dermatolog.

Message
Download Chrome