Ingrijirea pielii - 2

Recomandarile expertului

Descopera recomandarile medicilor dermatologi pentru o piele sanatoasa.

 • Keratoza pilara - aspecte generale si management

  Cuvantul “rugos” ne duce cu gandul la o piele texturata, aspra la atingere, caracteristici intalnite in multe afectiuni dermatologice, precum keratoza pilara, sau in afectiuni multi-sistemice, asa cum este psoriazisul. In esenta, nu exista o legatura medicala intre cele 2 afectiuni, dar mentionarea lor nu este intamplatoare. Principiile de tratament vizeaza ambele afectiuni.

  Afla mai multe
 • Ce este keratoza pilara?

  Keratoza pilara, denumita in termeni populari "Piele de gaina", este o afectiune cutanata benigna, cronica care apare pe fondul unui tegument uscat, prin acumulare de scuame in jurul orificiilor pilare. Astfel, se formeaza mici formatiuni rugoase, aspre la palpare. Persoanele predispuse la aparitia acestei afectiuni au tegumente uscate (xerotice) si de cele mai multe ori se confrunta cu dermatita atopica sau ihtioza vulgara. Keratoza pilara poate fi asociata altor boli cronice endocrinologice (Hipotiroidism, Diabet zaharat, Sindrom Cushing, Obezitate) sau se poate asocia cu sindroame genetice (Sindromul Down, Sindromul Noonan).

  Afla mai multe
 • Ingrijirea pielii: Care este cea mai buna rutina?

  Sanatatea pielii poate fi afectata de numerosi factori interni sau externi. Afla acum care este cea mai buna rutina de ingrijire pentru o piele frumoasa si sanatoasa.

  Afla mai multe
 • Piele uscata: Cum o poti trata eficient?

  Piele uscata? Ti-am pregatit un articol cu recomandari de la specialisti in ceea ce priveste combaterea eficienta a uscaciunii pielii si revitalizarea acesteia.

  Afla mai multe
 • Rolul ceramidelor pentru sanatatea pielii

  Ceramidele reprezinta o componenta vitala a pielii, fac parte din structura barierei cutanate, previn deshidratarea si nu permit agentilor patogeni sa patrunda in organism.

  Afla mai multe