SPF
Importanța SPF-ului și protejarea barierei cutanate

Prezentare generală

Când vine vorba de îngrijirea barierei pielii, multe persoane au tendința de a se gândi la crema hidratantă. Este logic - bariera naturală a pielii tale are nevoie de multă hidratare pentru a funcționa corespunzător. Cu toate acestea, este de asemenea important să nu trecem cu vederea rolul important pe care SPF-ul (factorul de protecție solară) din produsele de protecție solară îl joacă în protejarea barierei pielii. Indiferent dacă este minerală sau chimică, protecția solară pentru îngrijirea barierei pielii este esențială, deoarece expunerea la ultraviolete (UV) poate provoca arsuri solare (pe termen scurt) și uscăciunea pielii, îmbătrânirea prematură a pielii sau chiar cancer de piele (pe termen lung). Și, contrar credinței populare, folosirea cremei de protecție solară nu este importantă doar pentru bariera protectoare a pielii atunci când ești la plajă: Ar trebui să fie o componentă de bază a rutinei zilnice de îngrijire a pielii tale. În continuare, vom aprofunda relația dintre razele UV ale soarelui și bariera pielii tale. De asemenea, îți vom oferi sfaturi utile despre cum să îți protejezi bariera pielii și să susții o piele cu aspect sănătos 365 de zile pe an.

Informații despre SPF și bariera de protecție a pielii

  • Utilizarea zilnică a cremei de protecție solară poate ajuta la protejarea barierei pielii împotriva efectelor nocive ale expunerii la razele UVA și UVB.
  • Există două tipuri de filtre solare utilizate în produsele de protecție solară: minerale (care formează o barieră fizică pentru piele pentru a o ajuta la respingerea razelor UV) și chimice (care ajută la absorbția razelor UV).
  • Experții recomandă folosirea unei creme de protecție solară cu spectru larg, cu factor SPF de cel puțin 30, în fiecare zi, indiferent dacă este o zi înorată sau este soare. De asemenea, este important să aplici crema de protecție solară în mod regulat - cel puțin la fiecare două ore în timpul zilei sau după ce transpiri sau înoți.
  • Cercetările arată că o cremă de protecție solară cu spectru larg poate contribui la menținerea barierei cutanate și la prevenirea semnelor de îmbătrânire a pielii.1

Ce este bariera de protecție a pielii?

Bariera de protecție a pielii (cunoscută oficial sub numele de stratum corneum) este prima linie de apărare a pielii împotriva mediului exterior. Această barieră protectoare este stratul cel mai exterior al pielii tale și este compusă din aproximativ 50% ceramide, 25% colesterol și 10-25% acizi grași.2 Bariera pielii are multe funcții importante, dar, în primul rând, are rolul de a ajuta la menținerea substanțelor benefice în piele și a ține substanțele nocive la distanță.

Cum afectează expunerea la soare bariera de protecție a pielii?

Cercetările arată că razele UV pot perturba bariera cutanată atât direct, cât și indirect.(3,4) În mod direct, razele UV pot afecta celulele pielii, iar aceste efecte se accentuează în timp. Expunerea la radiațiile UV poate reduce, de asemenea, capacitatea pielii de a reține eficient umiditatea, ceea ce poate face ca pielea să fie uscată, descuamată și aspră.

Indirect, expunerea la radiațiile UV poate genera radicali liberi. Acești compuși pot deteriora celulele pielii și pot contribui în timp la dezvoltarea mai multor probleme ale pielii, inclusiv dermatita atopică (cunoscută și sub numele de eczemă) - o afecțiune a pielii care poate determina uscarea excesivă și mâncărimi ale pielii.

Ce mai poate afecta bariera cutanată?

Expunerea la soare nu este singurul lucru care poate perturba bariera protectoare a pielii. Alți factori de stres posibili pot include:

  • Anumite condiții climatice (cum ar fi umiditatea scăzută)
  • Utilizarea unor produse de curățare dure
  • Exfolierea excesivă a pielii
  • Rutinele necorespunzătoare de îngrijire a pielii
  • Lipsa folosirii cremei hidratante

Semne că bariera pielii tale poate fi compromisă

O barieră cutanată slăbită poate fi legată de numeroase probleme ale pielii, de la uscăciunea și rugozitatea minoră la uscăciune semnificativă, crăpare, roșeață, descuamare sau exfolierea pielii. Adesea, o barieră cutanată deteriorată are ca rezultat un oarecare disconfort și poate crește sensibilitatea pielii. Alte afecțiuni care pot fi legate de o barieră cutanată compromisă includ acneea, un aspect tern vizibil și o pierdere a elasticității pielii.

Dacă bănuiești că bariera ta cutanată ar putea fi perturbată, consultă un medic dermatolog pentru o evaluare exactă a pielii și sfaturi personalizate. Dermatologul te poate ajuta să adopți o rutină zilnică de îngrijire a pielii care să susțină bariera protectoare a pielii tale și să te ajute să gestionezi sensibilitatea pielii sau alte probleme ale acesteia.

Cum te ajută SPF-ul la protejarea barierei pielii?

SPF-ul din produsele de protecție solară poate ajuta la susținerea barierei cutanate prin absorbția sau reflectarea razelor UV, ceea ce ajută la minimizarea daunelor pielii atunci când te expui la razele soarelui. Cu toate acestea, este important să alegi formula corectă de protecție solară pentru a te asigura că beneficiezi de protecție maximă. Academia Americană de Dermatologie (AAD) recomandă utilizarea unei formule cu spectru larg, cu o valoare SPF de cel puțin 30.(5) De asemenea, este esențial să te asiguri că folosești o cantitate suficientă cremă cu protecție solară: În general, trebuie să folosești o cantitate de mărimea unei monede de 50 de bani pentru față, conform Skin Cancer Foundation.6

Cum să incluzi crema de protecție solară în rutina ta zilnică

Caută produse de protecție solară care conțin ceramide

Pentru a ajuta la susținerea barierei pielii, îți recomandăm să alegi produse de protecție solară cu ceramide. Așa cum am menționat mai sus, ceramidele sunt o componentă cheie a barierei pielii tale. Aceste lipide sunt, în esență, ca un fel de adeziv care ține celulele pielii laolaltă și ajută la menținerea intactă a barierei cutanate. Un studiu publicat în Journal of Cosmetic Dermatology a constatat că utilizarea zilnică a unei creme de protecție solară cu SPF 30 cu ceramide poate contribui la creșterea hidratării pielii și la scăderea semnificativă a pierderii de apă trans-epidermică (TEWL).7

Toate cremele de protecție solară și hidratante CeraVe cu SPF sunt formulate cu cele trei ceramide esențiale pentru a ajuta la menținerea barierei protectoare a pielii tale. De asemenea, acestea prezintă și alte ingrediente benefice pentru a susține hidratarea pielii tale, cum ar fi acidul hialuronic și niacinamida.

Alege crema de protecție solară potrivită pentru bariera de protecție a pielii tale

Când vine vorba de alegerea cremei de protecție solară ideală pentru pielea ta, îți recomandăm să cauți formule fără parfum, care sunt delicate cu pielea, dezvoltate împreună cu medicii dermatologi și potrivite pentru tipul tău de piele. CeraVe oferă mai multe  opțiuni care ajută la menținerea barierei pielii și ajută la protejarea împotriva efectelor nocive ale razelor solare. Toate formulele noastre cu SPF oferă protecție cu spectru larg și conțin o valoare SPF de cel puțin 30.

Folosește SPF zilnic și aplică des

Cercetările arată că majoritatea efectelor provocate de razele solare apar în urma expunerii zilnice intermitente la soare, cum ar fi atunci când mergi cu mașina la serviciu sau când scoți câinele la plimbare.8 Ca atare, este esențial să aplici o cremă de protecție solară ori de câte ori vei fi expus la raze. Acest lucru include și expunerea la soare în interior: Razele UVA pot pătrunde prin sticlă și îți pot afecta bariera pielii, chiar și atunci când ești în interior.

Protejează-ți pielea înlocuind crema hidratantă obișnuită cu o opțiune cu SPF, cum ar fi Crema Hidratanta pentru fata A.M. SPF 30 CeraVe. Această cremă hidratantă pentru față multifuncțională cu SPF 30 cu spectru larg, hidratează, ajută la protejarea împotriva daunelor provocate de soare și ajută la menținerea barierei de protecție a pielii tale. Ca orice produs de protecție solară, nu uita să o aplici din nou la fiecare două ore (sau după ce transpiri, înoți sau te ștergi cu prosopul) pentru o protecție solară adecvată.

Adoptă obiceiuri de protecție solară sigure

Pe lângă faptul că ești atent la utilizarea cremei de protecție solară, îți poți menține bariera pielii protejată de razele soarelui prin adoptarea unor obiceiuri de protecție solară sigure. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) recomandă evitarea expunerii directe la soare în timpul orelor de vârf ale soarelui, purtarea unor haine de protecție și staționarea la umbră ori de câte ori este posibil.9

Message
Download Chrome